הכנת נספח סניטרי ותכנית אינסטלציה
תכנון מערכות אינסטלציה – לכניסה חלקה לבית החדש שלך
מהם השלבים הנדרשים לביצוע אינסטלציה? מתי מחברים ניקוזי מזגנים? וכיצד נוכל לדעת שמערכות האינסטלציה אכן מתוכננות באופן שמתאים לצרכים שלנו?
אחד המאפיינים שמשותפים לבניית בית פרטי או בניין מגורים משותף הוא התהליך שכולל את שלבי ביצוע האינסטלציה.
בתהליך כזה, השלב הראשון הוא תכנון מערכות אינסטלציה וביצוע תכנית סניטרית על ידי מהנדס הבניין או מהנדס אינסטלציה ייעודי.
רק אחרי שמבצעים את התכנית הסניטרית, אפשר לעבור לשלב שבו מגישים אותה למועצה המקומית לצורך קבלת היתר בנייה.
בשלב הבא, נדרשת חתימה של מהנדס הבניין על התכניות. אם רוצים לחסוך זמן וכסף, כדאי לוודא שתחת הסכם ביצוע בדיקות הבטון עבור ההיתר קיימות גם בדיקות אינסטלציה – כמו למשל לחץ מים וביוב.
באופן עקרוני, ככל שמקדימים לבצע את הבדיקות הללו כך עולה הסיכוי לעמוד בלוח הזמנים של הפרויקט ולהימנע מתקלות ונזקים בלתי הפיכים.
הכנת תכנית עבודה וחתימה מול קבלן אינסטלציה
השלב הבא של תכנון מערכות אינסטלציה כולל את הכנת תכנית העבודה על ידי האדריכל. זה גם הזמן המתאים לחתימה עם קבלן האינסטלציה, כדי לוודא שהפרויקט מתנהל בשקיפות ובשיתוף פעולה בין הצדדים המעורבים.
בפועל, יש הרבה מקרים שקבלנים ויזמים לא משיגים את ההסכמה בין אדריכל לבין מהנדס או קבלן אינסטלציה וכך הפרויקט כולו מתעכב.
מבחינה פרקטית, מה שצריך לעשות בשלבים הבאים זה לבצע סנכרון בין קבלן האינסטלציה שאחראי על הפרויקט לבין האדריכל.
מטרת הסנכרון היא להסכים על כל נקודות הצמ"גים והקולטנים שיש במבנה – בין אם מדובר בבית פרטי או בבניין מגורים, משרדים, מסחר, תעשייה וכן הלאה.
מה הקשר בין תכנון מערכות אינסטלציה לבין הביוב העירוני?
אחת הנקודות החשובות ביותר בתהליך של תכנון מערכות אינסטלציה הוא התאמה לביוב העירוני. יש למשל שלב שבו אנשי המקצוע נדרשים לזהות את הביוב העירוני שסמוך לאתר הבנייה, כדי לקחת גובה מקו האפס ולבצע תכנית מדידה.
לאחר מכן מבצעים הכנה לצנרות במרתף ושוחת ביוב (אם יש כאלה), מכינים צנרת בקורות קשר, מכינים ביוב וצנרת ביוב או ניקוז לקראת יציקת רצפת מינוס 15 ומכינים את השטח לביצוע קולטנים.
בשלבים מאוחרים יותר, אפשר להשתמש בשיתוף הפעולה בין אנשי מקצוע כדי לבצע הכנות למרזבים, ליישם את השרוולים לצנרת דוד וקומות גבוהות (בבניינים) ולפתח גם את החוץ – החל משוחות ביוב, דרך מפלים ושיפועים ועד לניקוזים וחיבור לקו העירוני.
החשיבות של בדיקות טרם הפעלת הצנרת
שלבים מתקדמים של תכנון מערכות אינסטלציה כוללים סימון נקודות קצה לאחר גמר שלד וכמובן חציבות ויישום נקודות קצה וביטון כל הצנרת.
בהמשך, מכניסים את המבנה או הבית תחת לחץ מים קבוע, מבצעים צילום של כל הצנרת ומזמינים את מכון הבדיקות לבדיקת לחץ מים ואישור על כך שאין נזילות.
בשלבים המאוחרים ביותר של הפרויקט, מבצעים הכנה לניקוז מזגנים, מבצעים פקקים לכל צנרת המים כהכנה לטיח ומתקינים את מערכת הדלוחין בחדרים הרטובים.
אם כל זה מסתיים לפי התכנית, אפשר לבצע חיבור ניקוזי מזגנים, הגבהות, בדיקות מעבדה לדלוחין והרכבה וחיפוי של הניאגרות.
בסוף מרכיבים דוד שמש, ארוניות חדרים רטובים וכלים לבנים ומבצעים בדיקת תפעול של כל המערכת.
פתרונות הנדסה ובטיחות – לפרויקט שנמצא בידיים טובות
קבלנים, מנהלי מרכזים מסחריים ולמעשה כל מי שבונים בניינים מוזמנים להתייעץ עם המומחים של חברת פתרונות הנדסה ובטיחות בע"מ.
אצלנו הפרויקט שלך בידיים טובות כי אנו יודעים לשלב בין הסמכה וניסיון מוכח. רוצה לנסות אותנו? נשמח לקבל פרטים כדי לבצע עבורך תכנון מערכות אינסטלציה מא' ועד ת'.