משרדנו מתמחה בייעוץ אינסטלציה:
- הכנת נספח סניטרי לאישור התאגיד להיתר בנייה.
- קבלת אישור מהיר בתאגיד המים להיתר בנייה.
- הכנת תוכניות עבודה, ביוב מים וניקוז ב 1:50 למכרז ולביצוע.
- תכנון מתזים וחדרי משאבות לכיבוי אש וצריכה סניטרית.
- הכנת כתבי כמויות אמדנים ופיקוח עליון על הביצוע.
- חתימה ומתן אישורים לטופס 4 ואכלוס.
מה כוללת תכנית האינסטלציה?
תוכנית אינסטלציה כוללת בתוכה כמה מרכיבים:
- תכנון של צנרת הביוב, דולחין ושופכין מרמת הכלים הסניטריים דרך קופסאות הביקורת והקולטנים עד החיבור לשוחות במגרש ולשוחת הביוב העירונית שמוקצת לאותה חלקה. יועץ האינסטלציה מקבל מהאדריכל את המיקום של השירותים / מקלחת / מטבח, וצריך לבצע החלטות איך למקם את צנרדת הביוב כך שהוא ינוקז ביעילות הגבוהה ביותר , תוך מזעור אפשרות לתקלות וסתימות אך מתן אפשרות לטפל בתקלות עקב שימוש לא נכון. כל התכנון של צנרת הביוב הדולחין (כיורים מקלחת ומטבח) והביוב ( שירותים) נעשה על פי תקן ההל"ת (הוראות למתקני תברואה). קביעת שיפועים בצנרת פנימית וחיצונית, עומק וקוטר השוחות, סוג הצנרת PVC או HDPE. ועוד.
- תכנון של צנרת ניקוז מי גשם, (צמ"גים) , תכנון נכון ועל פי החוק, מונע הצפה במקרה של גשמים כבדים. אסור לחבר צנרת ניקוז מי גשם של גג עם צמ"ג של מרפסת למשל. ישנה כמות מקסימלית של מרפסות שניתן לבצע להם צינור מי גשם משותף. כמות ועוצמת משאבות ניקוז בחניונים
- תכנון אספקת מים לצריכה למבנה, שימוש במאגר מים וקביעת נפחו, קביעת הספקים וחיבורים למשאבות. תכנון הגמל מים הראשי למבנה. תכנון נכון של אל חוזרים ומניעת מים חוזרים מנק' סטטיות במערכת, בין אם מדובר במים חוזרים בבריכה או ג'קוזי , או במים עומדים בהידרנטים וגלגלונים לכיבוי אש.
- תכנון אספקת מים לנקודות בטיחות אש, תכנון כיסוי מתזים, ספיקות ולחצים למערכת הכיבוי כך שיעמדו בדרישות מכון התקנים, ובדרישות מכ"ר 529 ודרישות יועץ כיבוי אש.
- תכנון של מערכות מים חמים במבנה, מערכות סולאריות או חשמליות סגורות או פתוחות, שימוש נכון במשאבות סחרור ועוד.
כאמור, מלבד העובדה שיועץ האינסטלציה חייב לדאוג למערכת כיבוי האש במבנה כדי שבמקרה של שריפה האנשים בבניין יוכלו להיות מוגנים – עליו לתכנן ולדאוג גם לשורת מערכות אחרות. במסגרת תפקידו אחראי היועץ על אספקת המים הכללית והחיבור לקו העירוני, מערכת הביוב, תכנון מקיף של ניקוז הגשמים בחורף,ניקוז מערכת המיזוג בצורה תקינה, תכנון מערכת המתזים במידה ואכן קיימת במבנה וכו'.
תפקידו של יועץ האינסטלציה הוא למעשה לוודא שכל המערכות הקשורות במים יתפקדו באופן תקין. לצד מערכות חשובות וחיוניות כמו ניקוז מי המזגן או החיבור לקו הביוב העירוני, שאינן משפיעות בד"כ על חיי אדם, עליו גם להיות אחראי על מערכת כיבוי האש ומערכות אחרות שיכולות לעשות את ההבדל הדק שבין אירוע שאנשי הבניין או אנשי כיבוי האש מצליחים להתגבר עליו ולסיים אותו במהרה לבין אירוע שמתפתח לאסון גדול שכולל גם פגיעות בנפש כי המערכות לא היו ערוכות למצב זה.
כמה זמן לוקח לקבל אישור תאגיד מים?
הזמן שלוקח אישור תאגיד מים תלוי בכמה גורמים: מהירות וטיב התכנון מזמן קבלת התוכניות האדריכליות. אופן הבדיקה של התאגיד והאם יש צורך באישור גם של תאגיד וגם של העירייה, וזה גורם שמשתנה בין עיר לעיר.
בכל אופן משרדנו מתמחה בעבודה מול כלל תאגידי המים והרשויות בארץ, מאחורינו אלפי לקוחות מרוצים, שהתוכניות שלהם אושרו במהירות, תוך הקפדה על תכנון מיטבי וחסכוני ללקוח.
מה לגבי מחיר של יועץ אינסטלציה?
- מחיר הייעוץ משתנה מפרויקט לפרויקט, בבתים פרטיים זה תלוי בגודל הבית מספר מפלסים, האם קיים מרתף או בריכה. לגבי בנייני מגורים, המחיר הוא פונקציה של מורכבות התכנון, בנייה חדשה מול תמ"א 38, וכמות הדירות בפרויקט. בנייני משרדים ופרויקטים מסחריים מתמחרים לרוב על פי מ"ר.
- משרדנו ישמח לייעץ לכם בכל סוגי הפרויקטים במחירים הוגנים תוך שמירה על מקצועיות ושירות ברמות הגבוהות ביותר, נשמח לעמוד לרשותכם כיועצי אינסטלציה, ובשאר הייעוצים במשרד.
התפקידים הנוספים של יועץ אינסטלציה
בנוסף לתפקידיו הרבים, אחראי יועץ האינסטלציה גם על תכנון הזנת המים לקבועות הסניטריות במבנה (שירותים מקלחות כיורים), הזנת מים קרים וחמים, קביעת קוטר וסוג צנרת המים, תכנון מיקום דוד השמש והקולטים.
כמו כן תפקידו לתכנן את צנרת המים כך שישמר לחץ המים בברזים ותימנע המתנה ארוכה להגעת מים חמים ובזבוז מים בהמתנה למקלחת.
במסגרת תפקידו יועץ האינסטלציה עובד גם מול הרשות המקומית ותאגיד המים, ולא רק מול האדריכל והמתכננים הנוספים של המבנה.
למעשה, מהרשויות מקבל מתכנן האינסטלציה את דרישות התאגיד הספיציפיות, ( מופיע לרוב בתיק המידע) המיקום של מד המים הראשי ולחץ וספיקה של רשת המים העירונית,
וקובע בצורה הזאת האם נדרש מאגר מים ואם כן את נפחו ומיקומו (על גג המבנה או במרתף) ואילו משאבות נדרשות, הספק לחץ וסוג המשאבה.
במהלך עבודתו, חותם יועץ האינסטלציה על נספח סניטרי שבו ניתן למצוא את תיעוד החיבורים המתוכננים למבנה משוחת הביוב הציבורית ושעון המים, את תכנית הביוב והמים המפורטות, את סכימת הקולטנים וסכימת ניקוז מי גשם,שרטוט של מערכת המים במבנה המיועד ותכנון מערכת הביוב.
עם חתימת התאגיד על נספח זה מתקבל הלכה למעשה האישור למערכות האינסטלציה במבנה – והאדריכל יכול להזין את הנספח החתום למערכת רישוי זמין ולהמשיך בתהליך ההיתר.
תכנון נכון מביא לעבודה יעילה ובטוחה יותר
במסגרת עבודתו, יועץ אינסטלציה אמון גם על תכנון חדר המשאבות והגברת לחץ המים ובנוסף הנו אחראי גם על תכנית האינסטלציה. במסגרת התכנון הנכון של חדר המשאבות לטובת הגברת לחץ המים לעוצמה הרצויה, ידאג יועץ האינסטלציה לתכנון מאגר המים, יתכנן את לחץ המים בעמדות לכיבוי אש כך שיותאם למקרה של שריפה, יתכנן את המשאבות להגברת לחץ המים ויבצע תכנון של המז"ח אשר מורכב בקו המים המיועדים לשתייה ומונע חדירה של מים מזוהמים. את כל עבודתו יאשר יועץ האינסטלציה מול מכבי האש, תאגיד המים המקומי ומכון התקנים.
התכנית לתכנון יעיל של מערכת האינסטלציה יכלול בתוכו תכנון מדויק לגבי אספקת המים החמים והקרים עבור הדיירים, חיבור הביוב לקו העירוני, ניקוז מי הגשמים בצורה יעילה, ניקוז מי המזגנים ומי היסודות, תכנון מערכת המתזים במידת הצורך ועוד. גם את תכנית האינסטלציה יש לאשר מול מכבי האש, תאגיד המים המקומי ומכון התקנים.
מהו תפקידו של יועץ אינסטלציה? האם גם אתם זקוקים לשירות ייעוץ אינסטלציה?
ליועץ האינסטלציה 3 תפקידים מרכזיים:
המטרה העיקרית של ייעוץ אינסטלציה, היא להכין תכנית אינסטלציה מפורטת. מטרה זו, מתחלקת בפועל ל-3 תפקידים שאותם מבצע יועץ האינסטלציה, במסגרת עבודתו:
- הכנת שרטוט מפורט של מערכת המים.
- הכנת שרטוט מפורט של מערכת הביוב.
- ליווי הפרויקט מול הרשויות והגופים המאשרים.
יועץ האינסטלציה מתכנן את כל מערכת המים
אחד מהתפקידים העיקריים של יועץ אינסטלציה, הוא לתכנן את מערכת המים. התכנון, לא כולל רק שרטוט של הנחת הצינורות. במסגרת התוכנית, בודק היועץ את לחץ המים בצינורות. חלק מהשרטוט, כולל מציאת נקודות שבהן מציבים ברזים לכיבוי אש. בעת התכנון, יש לוודא שלחץ המים בברזים מיוחדים אלו תקין. במידה ולחץ המים בברזים אלו יהיה בעל ערך נמוך מדי, כל הפרויקט לא יקבל אישור.
יועץ אינסטלציה מתכנן את מערכות הביוב
יועץ האינסטלציה, אחראי גם על תכנון מערכות הביוב. במסגרת עבודתו, דואג היועץ לתכנון המחבר בצורה טובה את מערכת הביוב, לצינור הראשי של הרחוב. המתכנן דואג שלא יהיה שום חדירה של מי הביוב אל מי השתייה.
ליווי מלא של הפרויקט מול הרשויות
חוץ משני תפקידי התכנון שהזכרנו בפסקאות הקודמות, ליועץ אינסטלציה יש תפקיד חשוב נוסף: ללוות את התהליך מול הרשויות. התפקיד לא מסתכם רק בהכנת שרטוטים מפורטים של מערכות המים והביוב. היועץ, מגיש בקשות לאישור, ועומד בקשר מול הגופים הנדרשים להוצאת אישור.
עם אילו גופים עומד היועץ למערכות אינסטלציה בקשר?
במסגרת תפקידו, מנהל היועץ לאינסטלציה קשר עם הגופים הבאים:
- הרשות המקומית: יועץ אינסטלציה מגיש תכנית שבמסגרתה מתחברת מערכת הביוב של הפרויקט למערכת הביוב של הרשות המקומית. לצורך הכנת תכנית החיבור, על היועץ לבקש מהרשות המקומית מפה עם מיקום מדויק של שוחת הביוב הקרובה למבנה. חלק מעבודת תכנון מיקום השוחות, דורש קשר עם אדריכלי נוף של הרשויות.
- מכבי אש: התכניות שהיועץ מכין עבור מיקום ברזי כיבוי אש, זקוקות לאישור של מכבי האש.
- תאגיד המים: יועץ אינסטלציה, מעביר העתק תכנית לתאגיד המים.
- מכון התקנים: במסגרת תכנוני האינסטלציה, ממוקמים ספרינקלרים. לספרינקלרים אלו, יש להוציא היתר של מכון התקנים.
- קבלני עבודה ואדריכלים: עיקר העבודה, היא מול הקבלנים והאדריכלים. הם מבצעים בפועל את התכניות, והם ידאגו במהלך הביצוע, שלחץ המים בצנרת יהיה תקין.
יש צורך באישורים של הרשות המקומית, מכבי אש, תאגיד המים ומכון התקנים לתכניות הצנרת, על מנת שהתוכניות יאושרו. ללא אישור של הגופים הללו, כל הפרויקט לא מקבל היתר בניה.
חשוב מאוד שיועץ אינסטלציה יהיה מהנדס
לייעוץ אינסטלציה, לא מומלץ לקחת בעל מקצוע שהכשרתו היא רק "אינסטלטור". חשוב לקחת בעל מקצוע אשר הוציא תואר בהנדסה. המהנדס רכש יותר ידע וכלים לתכנן מערכות איכותיות של מים. ולכן, רק מהנדס יכול לתכנן מערכות מים וביוב עבור מבנים חדשים, ופרויקטים חדשים. לכן, הגופים המאשרים, דורשים שיועץ האינסטלציה, יהיה מהנדס בהכשרתו.
"פתרונות הנדסה ובטיחות בע"מ" – נותנים לכם יותר
"פתרונות הנדסה ובטיחות בע"מ", נותנים לכם יותר. החברה, מבינה את הקושי בהתרוצצות מגוף ולגוף ומחברה לחברה לצורך הוצאת היתרים ואישורים. ולכן, החליטה לרכז תחת קורת גג אחת את כל שירותי התכנון והוצאת ההיתרים בתחומים השונים. התכנון והגשת הבקשות, מתבצעות על ידי מיטב אנשי המקצוע.
גם תכנון מערכות האינסטלציה, והגשת התכנונים להיתרים, מתבצעים על ידי מיטב אנשי המקצוע. החברה, תעמיד לרשותכם יועץ אינסטלציה, בעל תואר שני בהנדסת בטיחות. יועץ אשר יתכנן עבורכם מערכות אינסטלציה מקצועיות ביותר, וילווה אתכם בצורה המקצועית ביותר בכל תהליך בקשת ההיתרים.
זקוקים לשירות מקצועי של ייעוץ אינסטלציה? צרו עמנו קשר עוד היום, ונציגנו יתנו לכם הצעת מחיר משתלמת ביותר, עבור שירות מקצועי ביותר.
לדף הפרויקטים שלנו
התקשרו עכשיו לייעוץ עם מומחה
054-2042088
יועץ אינסטלציה – שאלות תשובות:
מה תפקידו של יועץ אינסטלציה בפרויקט?
יועץ אינסטלציה תפקידו לתכנן את מערכות המים, השפכים והניקוז בפרויקט.
מערכת אספקת המים מחולקת לתכנון מערכת לצריכה סניטרית, מטבח שירותים מקלחת הכנות למכונת כביסה וכו, תכנון מים חמים וקרים, ותכנון מערכת סולארית. תכנון מערכת כיבוי אש, תכנון אספקת מים למתזים ועמדות כיבוי פנימיות וחיצוניות במבנה.
ניקוז הביוב והשפכים, ניקוז שירותים כיורים ומקלחות, מהקומות השונות, למערכת הביוב במגרש ולאחר מכן למערכת הביוב הראשית.
תכנון ניקוז מי נגר, בעצם איסוף מי הגשם, למערכות הניקוז העירוניות או לבורות חלחול במגרש בהתאמה.
כמו כן התאמת התכנון לתקן 1205 והל"ת (הוראות למתקני תברואה).
לאחר קבלת אישורים להיתר, הכנת תוכניות עבודה לקבלן לביצוע, הכנת כתב כמויות למכרז ואומדן עלויות.
ליווי הפרויקט במהלך הבנייה ומענה לשאלות בזמן הביצוע.
ולבסוף ביצוע של פיקוח עליון על הבנייה שבוצעה ומתן אישור לטופס 4.
כמה עולה ומה המחיר של יועץ אינסטלציה?
העלות של יועץ אינסטלציה והכנת תוכנית סניטרי משתנה בהתאם לגודל ומורכבות הפרויקט. במשרדנו אנו נותנים ייעוץ אינסטלציה מקצועי לכלל סוגי הפרויקטים. מבנייה פרטית ורוויה, מסחר תעשייה ומשרדים.
חשוב לזכור שעלות היועץ זניחה ביחס לעלות הביצוע ויש לבחור במתכנן מנוסה ומקצועי.
בנייה למגורים התמחור יעשה על פי מספר יחידות הדיור.
ובבנייה פרטית על פי מספר המפלסים והאם בתכנון גם בריכה ומרתף.
במשרדים ותעשייה התמחור נעשה על פי מ"ר.
בכל מקרה, חשוב לבדוק כמה הצעות מחיר ולהשוות בין ההצעות.
באיזה שלב מגייסים יועץ אינסטלציה?
כבר בשלבי התכנון הראשוני ביותר יועץ האינסטלציה צריך לכוון את התכנון כך שיותאם לחיבורים למערכת הביוב העירונית.
יש צורך להביא בחשבון שתוכנית הפיתוח ובעיקר מפלס הקרקע מול החצר והרחוב נגזרים מהצרכים של תוכנית הביוב. וגיוס מאוחר של יועץ אינסטלציה עלול לגרור שינויים נכבדים באדרכילות. חשוב לקחת בחשבון גם דרישות למאגרי מים וחדרי משאבות, לצריכה סניטרית וכיבוי אש, שיש להם חשיבות מכרעת בתכנון האדריכלי ובחישובי השטחים בתוכנית.
התקשרו עכשיו וקבלו הצעת מחיר מתאימה לפרויקט שלכם.
איך לבחור יועץ אינסטלציה מתאים לפרויקט שלך?
ניסיון – יועץ אינסטלציה בוחרים קודם כל על פי שנות הניסיון והותק, יועץ אינסטלציה מנוסה יידע לבצע את תוכנית האינסטלציה בצורה שתחסוך עלויות ליזם ותאפשר לתפעול של תקלות עתידיות . משרדנו מעל 15 שנות ניסיון בתכנון אינסטלציה, ליווי מאות פרויקטים בתכנון וביצוע אינסטלציה.
זמינות ושירות – חשוב מאוד שיועץ האינסטלציה יהיה בעל תודעת שירות וזמינות גבוה ויידע להתמודד עם דרישות התוכנית גם בפן של בטיחות אש וגם בשילוב עם הקונסטרוקציה.
יועץ פיתוח צריך לעבוד בתיאום עם היועצים השונים ולהבין את הצרכים השונים בפרויקט, והוא גורם מפתח להצלחת הפרויקט.
חיסכון בעלויות – תכנון חסכוני חוסך עלויות גם בביצוע וגם במניעה ותפעול תקלות עתידיות.