יועץ קרקע והפקת דוח ביסוס
חברתנו מתמחה בייעוץ קרקע ובהפקת דוחות ביסוס, לשלבים המוקדמים של תכנון הפרויקט שלכם.
מהו תפקידו של יועץ הקרקע?
התפקיד של יועץ קרקע הינו לאסוף את כלל הנתונים מקידוח סקר הקרקע, ולבצע ניתוח של הפרמטרים השונים בקרקע ולאחר מכן להחליט מהי שיטת הביסוס הנכונה לפרויקט.
היועץ בעצם מנחה את הקונסטרוקטור כיצד לבצע את ביסוס המבנה, כמות הקלונסאות עומקם ואופן פיזורם בקרקע, או קביעת ביסוס ע"י רפסודה.
.
שלבי הכנת דוח ביסוס קרקע
- איסוף וניתוח מידע גיאוטכני וגיאולוגי קיים וזמין מהסביבה.
- ניתוח עבודות עפר שבוצעו בעבר בשטח הפרויקט.
- סקירת נושאים קריטיים מבחינת ביסוס וגיאוטכניקה.
- הפקת דוח ביסוס קרקע, לשימוש המתכננים.
יציבותו של המבנה תלויה ראשית כל באיכות היסודות שלו. לכן ישנה חשיבות עליונה לאפיון יסודות הקרקע ולקביעת הכוחות, הלחצים והעומסים שניתן להעמיס על הקרקע. לשם כך, אנו אוספים את הנתונים (מאפייני הקרקע) באמצעות קידוחי ניסיון ובדיקות במעבדה מוסמכת.
יועץ קרקע מומלץ
כדי למצוא את יועץ קרקע מומלץ, כדאי למצוא יועץ שכבר ביצע דוח קרקע באותו איזור, הדבר יכול להשפיע מאוד על העלות ומהירות הביצוע, מכיוון שהקרקע דומה
לכן אם יש לכם שכן שהוציא היתר בנייה לאחרונה אתם יכולים לשאול אותו על יועץ הקרקע שלו.
רצוי לחפש איש מקצוע שהמחירים שלו גם לקידוח הניסיון וגם להפקת הדוח הם סבירים, לבדוק טוב את תנאי התשלום, וכמובן לקבל המלצות.
תפקידו של יועץ הקרקע
איסוף נתונים באמצעות סקרי קרקע
ניתוח הפרמטרים השונים של הקרקע וקביעת שיטת הביסוס כתלות בסוג הקרקע.
הסוגים השונים של הקרקע, בין אם היא סלע רך, סלע מבוקע, אדמה סלעית, חול חרסיתי או טיני, חרסית שמנה וכו'. דורשים סוגי ביסוס שונים.
סוגי הביסוס השונים:
כלונסאות, יסודות רפסודה, יסודות נמשכים, יסודות בודדים ויסודות באר.
באופן כללי, עומק היסודות נקבע בעומק בו יש מי תהום במפלס קבוע כדי שיציבות המבנה לא תושפע משינוי במפלס מי התהום.
ישנם מצבים שגובה מפלס מי התהום אינו משפיע על קביעת עומק היסודות מכיוון שהם לא סמוכים לפני הקרקע. ישנם סוגי קרקע בהם מי התהום לא מהווים השפעה ניכרת על התכונות המכאניות של הקרקע.
מהי החשיבות של יועץ קרקע וביסוס?
יועץ קרקע אחראי על אפיון ההיבטים ההנדסיים של הקרקע בשטח הפרויקט המתוכנן. הוא אחראי על התכנון והבנייה של יסודות המבנה ובאינטראקציה הנכונה והמדויקת ביותר עם הקרקע הקיימת במקום. היועץ אמור להעריך את רמת היציבות של המדרונות המצויים בשטח הפרויקט ולהעריך את הפוטנציאל של התנזלות הקרע. הוא אמור לקבוע את כושר הנשיאה של הקרקע ביחס ליסודות המתוכננים של המבנה וכמובן לספק המלצות ופתרונות ישימים לשיפור מצב הקרקע ולייצובה.
מה מעולם לא סיפרו לכם על יועץ קרקע וביסוס?
יועץ קרקע וביסוס הינו יועץ גיאוטכני, המחזיק בהשכלה של מהנדס אזרחי. התפקיד המרכזי של יועץ הקרקע הוא לוודא כי הקרקע המצויה בשטח הפרויקט מתאימה לבניית המבנה המתוכנן. כחלק מהעבודה שלו, היועץ אמור לקחת דגימות קרקע ולבצע בדיקות בשטח ובמעבדה, במטרה לקבוע את התכונות המכאניות והפיזיקליות של הקרקע. במהלך הבדיקות ניתן לקבל מידע חיוני לגבי רמת הצפיפות של הקרקע, רמת הדחיסות שלה וכדומה. בעקבות המידע המתקבל באמצעות הבדיקות השונות ניתן לזהות בעיות פוטנציאליות בקרקע, כגון נזילות הקרקע ואי יציבות המדרונות. בהתאם לכך, היועץ יכול להמליץ על פתרונות מתאימים לטיפול בקרקע, במטרה להבטיח את העמידות והיציבות שלה לבניית יסודות המבנה.
ּנקודות שכדאי לדעת לגבי התפקידים השונים של יועץ הקרקע
יועץ קרקע וביסוס אחראי על תכנון ובניית יסודות המבנה, לכן מדובר על תפקיד בעל אחריות מהותית ליציבות המבנה העתידי. יסודות המבנה נועדו לתמוך בעומס המבנה על הקרקע, לכן הם חייבים להיות מתוכננים בצורה המוקפדת ביותר. היועץ אמור לקבוע את כושר הנשיאה של הקרקע ובהתאם לכך, להמליץ על סוג הבסיס האידיאלי ביותר למבנה. בחלק מהמקרים יעשה שימוש ביסודות רדודים, בעוד שבמקרים אחרים יהיה צורך להשתמש ביסודות עמוקים יותר, כגון קייסונים או כלונסאות. כדאי לדעת כי מעבר לתכנון היסודות והערכת תכונות הקרקע, יועץ הקרקע אחראי גם על תכנון ובנייה של קירות תמך. קירות אלו נועדו לשמש לעיכוב אדמה או סלעים והם חיוניים במקרים בהם השיפוע הטבעי של הקרקע תלול מידי. שיפוע תלול לא יוכל לתמוך במבנה העתידי, לכן יש צורך לבנות קירות תמך מדויקים, שיספקו את התמיכה הנדרשת למבנה העתידי.
מה עוד חשוב לדעת לגבי יועץ קרקע וביסוס?
יועץ קרקע וביסוס אחראי גם על שירותי ניטור ובדיקה שוטפים. הוא אחראי על מעקב ובקרה אחר התיישבות היסודות ורמת היציבות של המדרונות באתר. בנוסף, הוא אחראי לוודא כי החפירות נעשות בהתאם לתקנים הנדרשים ומציע פתרונות לצורך הבטחת היציבות שלהן. כמו כן, כדאי לציין כי יועץ הקרקע אחראי גם לוודא כי הקרקע אינה מזוהמת, במטרה לשמור על בריאות הסביבה והאנשים במקום. לכן כחלק מתפקידו יועץ הקרקע אמור לבצע סקר קרקע לפני בניה, לצורך הערכת נוכחות של חומרים מסוכנים או מזהמים שונים בקרקע.