הכנת נספח סניטרי ותכנית אינסטלציה
תפקידו בבניין מגורים משותף
מה התפקיד של יועץ אינסטלציה – ומדוע חשוב לבחור אותו על סמך המלצות מבוססות או מוניטין שווה ערך? כיצד מונעים בעיות אינסטלציה בבניין מגורים משותף?
מגורים בבניין משותף מחייבים את בעלי הדירות והנכסים להגיע אל הסכמה משותפת בשלל נושאים.
בין היתר, על בעלי הדירות לבחור בקפידה את אנשי המקצוע שיתכננו עבורם את תשתית האינסטלציה. שירות כזה של יועץ ניתן גם לקבלנים שבונים דירות חדשות – אך גם עבור בעלי דירות בבניינים ישנים שהגיעו למסקנה שהם צריכים לבצע שיפוץ או שדרוג מערכות.
אחת הדרכים הטובות ביותר לבחור יועץ היא להשתמש בהמלצות אובייקטיביות.
בעזרת המלצות מן הסוג הזה ניתן לדעת מה רמת המקצועיות של היועץ עוד לפני שהוא מתחיל לבצע את העבודה, האם הוא זמין ללקוחות אחרי שהפרויקט מסתיים ובאופן כללי מה טיב ההתנהלות מולו. לאורך הפרויקט, אלו בדיוק הדברים הקטנים שעושים הבדל גדול בשביעות הרצון של הלקוחות.
התאמת השירות לתכנון הבניין
כל יועץ אינסטלציה נדרש להתאים את השירות שלו לצרכים של הלקוח ולמסגרת התקציב שעומדת לרשותו.
בבנייני מגורים משותפים, מה שהיועץ עושה זה לבדוק את מערכת הביוב החיצונית ולהתאים לדיירים את כל מערכת הדלוחין. אם מדובר על פרויקט חדש כמו תמ"א 38 או פינוי בינוי, אפשר לערב אותו גם לטובת תכנון צינורות מי גשם וקו המים החיצוני.
הזמנת יועץ לפתרון בעיות קיימות
לשם השוואה, בעלי דירות בבניין מגורים משותף יכולים להזמין יועץ לטיפול בבעיות קיימות. כאן הדגש הוא לא על האופן שבו מתכננים את תשתית הצנרת והאינסטלציה, אלא על מה שאפשר לעשות כדי למנוע את הבעיות הבאות:
הזמנת יועץ לפתרון בעיות קיימות
לשם השוואה, בעלי דירות בבניין מגורים משותף יכולים להזמין יועץ מומלץ לטיפול בבעיות קיימות.
כאן הדגש הוא לא על האופן שבו מתכננים את תשתית הצנרת והאינסטלציה, אלא על מה שאפשר לעשות כדי למנוע את הבעיות הבאות:
- דליפות.
- סתימות והצפות.
- ריחות לא נעימים מסביב לבניין, בחצרות המשותפים או בתוך הדירות.
- לחצי מים נמוכים בקומות הגבוהות.
- שיפועים לא תקינים שמונעים את ניקוז המים בצורה אפקטיבית.
- חוסר בידוד של צנרות.
בכל אחד מהמקרים האלה, היועץ מזהה את הבעיה ועוקב אחרי מה שגרם לה. כך ניתן להתמודד עם בעיות הצנרת מהשורש ולא רק עם הסימפטומים שמופיעים על פני השטח.
החלפת הצנרת בבניין ישן
לעיתים, אין ברירה אלא להחליף את הצנרת של הבניין הישן כדי למנוע מהבעיות לחזור.
אם בוחרים לבצע פרויקט כזה, צריך להתייעץ עם איש מקצוע לגבי סוג הצנרת: צנרת SP, צנרת PEX להתקנה בשני שלבים (בטור ובהשחלה), צנרת מולטיגול, צנרת נחושת או צנרת ברזל – עם או בלי תפר.
ממי מקבלים המלצות ?
חשוב לבחור יועץ מוסמך ומקצועי שיש לו את הרקע המתאים להתמודדות עם הפרויקט. במידה ולא בטוחים לגבי זה, רצוי לתת עדיפות ליועץ שמחזיק גם בהמלצות וגם בהכשרה פורמלית – כמו למשל תואר שני.
מטבע הדברים, לבעלי דירות בבניין מגורים משותף אין בדרך כלל את הידע שיש ליועצים מסוג זה. על הרקע הזה, אפשר להבין את החשיבות של התערבות היועץ כבר בשלבים מוקדמים של תכנון המערכת והצנרת. ככל שמקדימים להתייעץ עם איש מקצוע, כך מעלים את הסיכוי למניעת בעיות בעתיד הקרוב והרחוק.